Ik moest een beetje glimlachen toen ik deze titel opschreef. Want binnen farma weten we dat we iets achterlopen op andere sectoren, maar zo erg is het ook weer niet. Wat wel echt nieuw is, is dat we met NXT Pharma in samenwerking met Schaal+ onze eerste Young Digital Professional binnen farma aan de slag kunnen laten gaan.

Anne Egberts gaat het marketing team van Gr ünenthal Nederland per 1 oktober versterken. Anne is 29 jaar en heeft onder andere gewerkt als marketing- & communicatie adviseur bij PGGM en daarvoor als content marketeer en online redacteur bij verschillende andere organisaties.

Combinatie van de nieuwste digital marketing skills en kennis over farma

Anne is als Young Digital Professional bij Schaal+ uitgebreid opgeleid in de nieuwste digitale marketing ontwikkelingen. Zij volgde naast haar werk negen maanden lang masterclasses en bootcamps die ervoor hebben gezorgd dat ze veel kennis heeft over vooral het ontwikkelen en implementeren van digitale marketing campagnes en projecten; het ‘making it happen’ van digitale marketing.

Daarnaast is zij door de marketing experts van NXT Pharma aanvullend getraind in de specifieke kenmerken en context van farma; zowel op het gebied van de Nederlandse zorgmarkt en HCP doelgroepen, de specifieke kanalen in farma als op content marketing en de bijbehorende compliance aspecten en het multidisciplinair werken. Ook tijdens haar werk bij Grünenthal zal Anne nog een periode masterclasses volgen die haar op de hoogte houden van actuele onderwerpen binnen online marketing en de ontwikkelingen in farma.

Ontwikkeling & uitvoering van customer journeys, marketing automation & optimalisatie van campagnes

Binnen Gr ünenthal staat de digitale transformatie al tijden bovenaan de agenda; zowel in Nederland als in andere landen is vol ingezet op digitalisering vanuit een klant centrische benadering en het inzetten van een vernieuwende crosschannel aanpak. Anne zal zich vooral gaan inzetten bij de ontwikkeling en implementatie van customer journeys, het ontwikkelen en monitoren van de marketing automation stromen, en het optimaliseren van websiteconversies en corporate communicatie.

Medewerkers mogen ook aansluiten bij geselecteerde Masterclasses

Bijkomend voordeel van het werken met het Schaal+/NXT Pharma programma van jonge digitale professionals, is het feit dat ook medewerkers van de organisatie mee mogen gaan naar de Masterclasses die door Schaal+ en NXT pharma met hun kennispartners worden georganiseerd. Op een heel breed scala aan digitale marketing onderwerpen wordt in de masterclasses diep ingegaan met theorie, best practices en zelf toepassen. Zoals: Google analytics, conversie optimalisatie, SEO/SEA, Linkedin in farma, Content Marketing, Dashboards maken, Persona’s ontwikkelen, Podcasts, Voice marketing, Wet & regelgeving in farma, CGR/GDPR, Agile werken, schrijven van (web)teksten, etc.

Interesse in wat een Young Digital Farma Professional voor jullie organisatie kan betekenen?

Aanvragen meer informatie
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Rutger van der Lee, Partner NXT Pharma

Over NXT Pharma

NXT Pharma is het kennis en innovatie instituut voor farma & medical devices marketeers en managers in Nederland en België. Zij helpen farma met de digitale transformatie door digitale experts van binnen en buiten farma & medical devices te verbinden aan professionals binnen de sector.