‘Repurposing’ van video-content bij NXT Pharma – hoe doen we dat?

In de wereld van content creatie is efficiëntie van onschatbare waarde. Tijd is kostbaar, en het maximaliseren van de impact van je content met minimale inspanning is een must. Podcasts zijn populairder dan ooit, maar hoe zorg je ervoor dat je het meeste haalt uit deze waardevolle gesprekken die je vastlegt? Met de juiste tools kun je niet alleen hoogwaardige podcasts opnemen, maar ook deze content hergebruiken, ook wel repurposing genoemd, en delen op verschillende platforms. In deze blog ontdek je hoe we bij NXT Pharma gebruik hebben gemaakt van Riverside.fm, HappyScribe en GetMunch om onze podcastcontent te optimaliseren.

Riverside.fm: online podcast studio

Voordat we kunnen beginnen met het hergebruiken van podcastcontent, moeten we eerst zorgen voor een naadloze en hoogwaardige opname. Riverside.fm is een hele mooie tool op dit gebied. Deze online podcaststudio stelt je in staat om online podcastafleveringen op te nemen met, zo pretendeert Riverside.fm, studio audio- en videokwaliteit. Het biedt een intuïtieve interface waarmee je eenvoudig gesprekken kunt opzetten en vastleggen, zelfs als je gasten zich op verschillende locaties bevinden. Het resultaat? Een hoogwaardige podcast met minimale technische rompslomp.

HappyScribe: automatische ondertiteling met AI

Nadat we onze podcast hebben opgenomen in Riverside.fm, exporteren we de video en importeren we de video in HappyScribe om deze te voorzien van ondertiteling. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) genereert HappyScribe namelijk automatisch ondertiteling voor onze podcastafleveringen. Het proces vereist slechts minimale handmatige aanpassingen, waardoor we snel en nauwkeurig ondertiteling kunnen toevoegen aan onze video’s. Dit is niet alleen gunstig voor doven en slechthorenden, maar het vergroot ook de vindbaarheid van content en verbetert de gebruikerservaring op social media.

GetMunch.com: creëer boeiende snippets met AI

Nu onze podcastaflevering is voorzien van ondertiteling, is het tijd om deze content om te zetten in boeiende korte snippets die perfect zijn voor social media. Wij gebruiken hier GetMunch.com voor. Deze tool maakt gebruik van AI om automatisch korte fragmenten uit video’s te genereren. Daarbij voegt GetMunch ook automatisch ondertiteling toe, opnieuw met behulp van AI. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat snippets opvallen in de drukke social media feeds van onze volgers.

Een workflow die werkt

Hierbij nog even in het kort de workflow die wij hanteren voor het opnemen én repurposen van onze podcast afleveringen.

  1. Opnemen met Riverside.fm. Start met het opnemen van je podcastafleveringen met Riverside.fm voor hoogwaardige audio en video.
  2. HappyScribe voor automatische ondertiteling. Upload je podcastvideo naar HappyScribe en laat de AI automatisch ondertiteling genereren. Voer eventuele handmatige aanpassingen uit om de nauwkeurigheid te waarborgen.
  3. GetMunch.com voor snippets. Gebruik GetMunch.com om boeiende snippets te genereren van je podcastaflevering. Deze worden automatisch voorzien van ondertiteling, waardoor je content geschikt is voor verschillende social media platforms.
  4. Deel je content. Nu ben je klaar om je podcastaflevering en snippets te delen op verschillende platforms zoals YouTube, Facebook, Instagram en Twitter. De toegankelijke ondertiteling zal ervoor zorgen dat je content voor een breder publiek interessant is.

Wil je meer weten over gebruik van AI tools binnen farma? Binnenkort starten we met onze nieuwe in-company trainingen, waaronder ook de training ‘Contentmarketing in farma met AI’. Wil je een keertje sparren over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op.