Vaak krijg ik de vraag op wat voor soort projecten de jonge digitale professionals binnen farma kunnen worden ingezet en hoe ze de brandteams kunnen versterken. Welke specifieke kennis, skills en vernieuwing brengen zij mee? Op welke onderwerpen worden ze speciaal opgeleid?

De meeste jonge digitale talenten werken aan online marketing trajecten waarbij ze zorgen voor de inzet van online media, tooling, ontwikkeling en uitvoering van cross media strategie ën. Ook zorgen ze voor de inbreng van actuele online marketing kennis en zorgen ze voor een frisse blik binnen de organisatie.

Bijgaand een aantal cases uit de praktijk van jonge digitale professionals die de afgelopen jaren zijn ingezet:

Campagneontwikkeling en optimalisatie

Digital professional Lisa maakte bij een grote financi ële instelling deel uit van het content-team. Hier droeg zij bij aan het cre ëren, produceren en optimaliseren van campagnes om zo het gesprek over duurzaamheid op gang te brengen.

Lisa heeft voor de opdrachtgever bijvoorbeeld social kalenders opgesteld, content geproduceerd en analyses uitgevoerd op lopende campagnes om optimalisaties aan te kunnen dragen. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor het publiceren van content op social media kanalen en het aansturen van bureaus.

Online customer journeys inrichten & bureaus aansturen

Bij een grote organisatie in de automotive was Sem verantwoordelijk voor het coördineren, innoveren en optimaliseren van verschillende digitale marketingactiviteiten. Daarnaast hield hij zich bezig met het analyseren en optimaliseren van customer journeys.

In deze rol was Sem bezig met het opzetten en uitrollen van een datagedreven marketingstrategie, het aansturen en analyseren van marketingactiviteiten (incl. het aansturen van bureaus) en voerde hij verscheidene tests (A/B testing, tests met paid media en SEO-tests) uit om de customer journeys in kaart te brengenen te optimaliseren.

Data driven inzichten verzamelen en inzetten 

Carlijn werkte tijdens haar opdracht bij een groot energiebedrijf aan de digitalisering van het klantcontact, waarbij het haar doel was om het aandeel digitale interacties met 14% te verhogen.

Om dit te bereiken heeft Carlijn een dashboard gebouwd in PowerBi, data driven customer journeys opgezet en de klantreis gepersonaliseerd en geoptimaliseerd met dynamische content.

A/B testen inrichten en websites optimaliseren

Een speler in de automotive branche kreeg ondersteuning in online marketing van Stefan. Stefan was in brede zin betrokken bij het optimaliseren en verder uitbouwen van de online marketingactiviteiten van het bedrijf.

Zo hield hij zich bezig met het uitwerken en opzetten van campagne strategie ën, het analyseren van data uit verschillende bronnen (social, SEA), het uitvoeren en doorvertalen van verschillende tests (A/B testing, eye tracking en GA analyses). Daarnaast heeft Stefan de verschillende analyses en data inzichtelijk gemaakt in een dashboard.

Conversie gestuurd verbeteren van content & online klantbeleving

Laura hield zich bij een verzekeraar bezig met het optimaliseren van conversie, namelijk het verkeer richting één van de websites.

Laura analyseerde en optimaliseerde de huidige funnels, werkte aan strategie en optimalisatie voor de customer journeys. Daarnaast boog zij zich over de content om de conversiekracht van verschillende online contentvormen optimaal bij te laten dragen aan de conversiedoelstellingen.

 

Tijd om jouw marketing team(s) te versterken en digitaal te laten versnellen?

Natuurlijk ben ik zelf enorm gedreven om binnen farma met deze jonge professionals de digitale transformatie te helpen versnellen en verbeteren. En echt niet alleen vanuit een commercieel perspectief; ik denk namelijk echt dat het een hele goede manier is om het hele team te inspireren, te laten leren en naar een hoger niveau te tillen. We kunnen meer en beter in farma. Overigens is ook een voordeel van een jonge digitale marketing professional van NXT Pharma/SCHAAL+ inzetten, dat andere medewerkers kosteloos mee mogen naar de masterclasses, workshops & bootcamps die we aanbieden aan de jonge professionals tijdens hun werk bij ons.

Beperkte groep vanaf Q1 2021 beschikbaar voor farma – neem een optie

Omdat de jonge professionals eerst worden opgeleid in de dynamiek en context van de farma en medical devices sector, hebben wij pas in Q1 2021 de eerste groep beschikbaar. Laat daarom alvast weten of je interesse hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Rutger van der Lee, Partner NXT Pharma

Over NXT Pharma

NXT Pharma is het kennis en innovatie instituut voor farma & medical devices marketeers en managers in Nederland en Belgi ë. Zij helpen farma met de digitale transformatie door digitale experts van binnen en buiten farma & medical devices te verbinden aan professionals binnen de sector.